Ett till omslag till Rasmus Carlssons redogörelse

6 januari 2021 by Adam
Rasmus Carlssons redogörelse gammaldags pocket-omslag

Jag kunde inte hålla mig från att göra ett till omslag till min novell Rasmus Carlssons redogörelse. Det tredje omslaget är inspirerat av pocketböcker från 1960- och 1970-talen, kanske främst W & W-serien.

Många av de snyggaste av de omslagen är illustrerade av Per Åhlin, men jag försökte mig inte på att emulera hans teckningsstil. Det hade inte slutat bra. Den som vill se många exempel på Åhlins omslag kan titta på den här fina samlingen.

Alla tre versionerna av Rasmus Carlssons redogörelse går att ladda ner gratis.

Några exempel på inspirationskällor:

Sagan om ringen, omslag av Hans Söderberg
Lysande utsikter, omslag av Gunnar Göransson
Stenbockens vändkrets, omslag av Per Åhlin
Lars Hård, omslag av Per Åhlin

Inga kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Sorry, the comment form is closed at this time.